sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Kesäkuntoon kesäksi ja kesäkilot pois syksyllä - älytöntä!

Kesäksi on saatava itsensä kesäkuntoon, ja syksyyn mennessä onkin sitten kertynyt muutama ylimääräinen kilo. Ajatus siitä, että ensin laihdutetaan, kesällä repsahdetaan ja taas syksyllä laihdutetaan, tuntuu aivan käsittämättömältä. On totta, että kesällä vaatetus vähenee ja onhan se mukava näyttää hyvältä rannalla tai terassilla.



Onko kuitenkaan mielekästä ja motivoivaa ensin laihduttaa muutama kuukausi, ja sen jälkeen heittää ranttaliksi ja syödä mitä sattuu ja unohtaa liikkuminen kokonaan? On ymmärrettävää, että kesällä on mukava ottaa vähän rennommin niin syömisten kuin liikkumisenkin suhteen. Kesällä on mukava nauttia jäätelöstä, mansikkakakusta, oluesta ja grillimakkarasta. Syksyllä olisi kuitenkin varmasti paljon mukavampaa nauttia energisemmasta olosta ilman paineita kesäkilojen pudottamisesta.



Mitä jos muokkaisitkin elämäntavoistasi sellaisia, että voisit noudattaa niitä ympäri vuoden? Kesäkuntoa mietittäessä pitäisi ajatella kaikkia tulevia kesiä, eikä vain sitä seuraavaa. Ruuan tulisi olla niin hyvää, että voisit syödä sitä vuodenajasta riippumatta.

Kesästäkin voi nauttia ilman että syksyllä joutuu tekemään suuria korjausliikkeitä elintavoissa. Tässä muutama vinkki:

  • Muista hyötyliikunta. Liikunnan ei tarvitse aina olla hampaat irvessä puurtamista. Jos tuntuu, että liikkumaan on vaikea ennättää, niin kannattaa suosia arkiaktiivisuutta. Hyötyliikuntaa on kotityöt, puutarhanhoito, pihatyöt, lasten kanssa leikkiminen, työmatkapyöräily ja -kävely tai portaiden valitseminen hissin sijaan. Pääasia, että pyrkii saamaan mahdollisimman paljon askelia kerättyä päivän mittaan.
  • Nauti kesäisistä maisemista lenkkeillen tai pyöräillen. Rauhalliset kävely-, hölkkä- tai pyöräretket ovat kesällä mukavia tapoja viettää aikaa joko yksin tai perheen ja ystävien kanssa. 
  • Tee pikatreenejä. Jo vartissa pystyy tekemään tehokkaan treenin, kun hyödyntää kokonaisvaltaisia liikkeitä. Pikatreeneistä löytyy paljon ohjeita vaikkapa netistä. Olen kirjoittanut postauksen pikatreenien koostamisesta. Sen voit lukea täältä. Mäkitreenit ovat myös hyvä tapa treenata tehokkaasti ja nopeasti. Niistä voit lukea postauksen täältä.
  • Juo vettä. Vesi on ainoa oikea janojuoma. Kesähelteillä keho kaipaa myös nesteytystä. Veteen voi lisätä vähän vaikka sitruunanmehua makua antamaan. Jos hikoilee kovasti, niin veteen kannattaa lisätä myös suolaa.
  • Nauti sesongin herkuista, kuten tuoreista marjoista ja hedelmistä. Mansikat ovat vaan ihan parhaita kesällä. Smoothiet ja salaatit ovat myös kesällä raikasta syötävää. Jäätelöä ja muita runsaskalorisia herkkuja kannattaa opetella nauttimaan kohtuudella. 


Instagram: senjalaaksonen

Blogia kirjoittelee 33-vuotias liikunnanohjaaja ja personal trainer, urheilukaupan tiiminvetäjä (tällä hetkellä äitiyslomalla) sekä pienen pojan äiti. Kirjoittelen paljon liikunnasta, ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt blogini parissa. Käyhän ihmeessä tykkäämässä facebook-sivusta, niin näet uudet julkaisut. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...