sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Vihannes- ja hedelmähaaste

Monesti kun menen kauppaan, ostoskärryyn päätyy kyllä monenlaista vihannesta ja hedelmää. Usein kuitenkin ne ovat niitä tuttuja ja turvallisia tuotteita, joista tiedän osaavani valmistaa jotakin.

Joillakin hedelmä- ja vihanneosastolta tarttuu mukaan pahimmillaan vain kurkkua, tomaattia ja salaattia. Monet uudet maut jäävät kokonaan kokeilematta. Jos on lapsia, niin on hyvä opettaa myös heille uusia makuja ja poistua välillä mukavuusalueelta.




Ajattelinkin laittaa haasteen pystyyn: Kokeile yhtä uutta hedelmää tai vihannesta joka viikko. Saatat yllättyä. Joku uusi tuote saattaa vaikka jäädä pysyvästi ruokalistalle. :)

Itse ajattelin ensimmäisenä ottaa kokeiluun fenkolin. Tuote on periaatteessa tuttu, mutta en ole koskaa itse valmistanut siitä mitään. Fenkolista tekisi mieli kokeilla ainakin keittoa. Sosekeitothan ovat muuten oikein hyvä tapa lisätä kasvisten määrää päivään. Fenkoli saattaisi sopia oikein hyvin myös lohen kanssa.

Kuka lähtee mukaan haasteeseen kokeilemaan uusia makuja?







2 kommenttia:

  1. Fenkoli on kalakeitossa ihanaa! Yleensä kun satun näkemään kaupassa fenkolia, alkaa tehdä mieli kalasoppaa. Paljo kaikenlaisia vihanneksia (tai esim. suikalepakastepussi) ja jos Koskenlaskijasta tykkää, kimpale sitä liemeen. Kalaksi käy vaikka seiti, ellei muuta ole.

    Miten valmistaisit fenkolilohen?

    Mielenkiintoinen haaste...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalakeitto höystettynä fenkolilla kuulostaa kyllä hyvältä. Täytyypä testata!
      Itse kanssa ajattelin fenkolia kalan kaveriksi. Jos vaan pilkkois fenkolia, paistelis öljyssä pannulla, heittäis uunivuokaan lohen kanssa ja suolaa, pippuria ja kenties sitruunamehua mausteeks. Ja minä kun tykkään noita vihanneksia käyttää, niin voishan fenkolin lisäksi joukkoon heittää muitakin vihanneksia.

      Poista

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...