keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Ihon hyvinvointi lähtee sisältä

Moikka! Oletteko tulleet ajatelleeksi, että ravinnolla on yleisen hyvinvoinnin lisäksi myös suuri vaikutus ihon kuntoon? Huonosti syöminen näkyy kaikessa hyvinvoinnissa, myös ihossa. Pelkät voiteet ja pakkelit eivät auta ihosta huolehtimisessa, jos syöminen on retuperällä. Myös iho pitää hyvälaatuisesta ruuasta.

Erityisen tärkeää ihon hyvinvoinnille on A-, C, D- ja E-vitamiinit sekä kasvisravintoaineet ja kuitu. Jos kärsii iho-oireista kannattaa miettiä myös, mitä suuhunsa laittaa ennen kuin hyökkää ostamaan uutta voidepurkkia.



Lautasmalli toimii myös ihon hyvinvointia ajatellen. Puolet lautasesta tulisi täyttää erilaisilla vihanneksilla, neljännes hyvälaatuisella proteiinilla ja neljännes rasvoilla ja hitailla hiilihydraateilla.

Avokado on yksi parhaista ruuista, mitä voi nauttia hyvinvointinsa eteen. Sen sisältämät rasvat ja E-vitamiini tekevät ulkoisesti ja sisäisesti todella hyvää. Itse nautin avokadoa päivittäin. Se antaa mukavan pehmeän rakenteen vaikkapa smoothielle tai sopii levitteeksi leivän päälle.



Sen sijaan ihon hyvinvoinnille, niin kuin yleisellekään hyvinvoinnille, ei tee hyvää roskaruuat ja paljon prosessoidut sekä runsaasti sokeria sisältävät ruuat.

Vesi on ainoa oikea janojuoma. Se pitää aineenvaihdunnan vilkkaana ja pitää huolta myös ihon kosteustasapainosta. Nykyään juodaan paljon maitoa, mutta nykymuodossaan paljon prosessoitu maito ei sovi kaikille. Itse olen jättänyt maidon lipittämisen pois ja huomannut selkeän eron voinnissa. Tästä voin kirjoittaa joskus ihan oman postauksen.


Ruualla on siis iso merkitys hyvinvointiin, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Kuivaa tai tulehtunutta ihoa kannattaa hoitaa myös sisäisesti. Samat terveellisen syömisen periaatteet pätevät myös ihosta huolehtimisessa.

Mukavaa päivää!

Instagram: senjalaaksonen



Blogia kirjoittelee 33-vuotias liikunnanohjaaja ja personal trainer, urheilukaupan tiiminvetäjä (tällä hetkellä äitiyslomalla) sekä pienen pojan äiti. Kirjoittelen paljon liikunnasta, ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt blogini parissa. Käyhän ihmeessä tykkäämässä facebook-sivusta, niin näet uudet julkaisut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...