keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Makeannälkään hedelmäsalaattia

Makeannälkään sopii hyvin hedelmät. Tällä kertaa tein hedelmäsalaatin käyttäen useampaa erikoishedelmää. Olipa mukavaa vaihtelua perinteisten banaanin, omenan ja appelsiinin rinnalla.



Moni painoansa tarkkaileva jättää hedelmät syömättä, sillä ne sisältävät runsaasti sokeria. On totta, että hedelmät sisältävät 10-15 prosenttia sokeria, mutta lisäksi ne sisältävät paljon kuitua, vitamiinejä ja antioksidantteja. Kohtuudella nautittuna ne sopivat myös laihduttajan ruokavalioon.



Sokereidensa ansiosta hedelmät sopivat makeannälän taltuttajiksi. Jos syöt esimerkiksi 100 grammaa karkkia, joudut syömään kilon hedelmiä saadaksesi saman sokerimäärän. Pienen määrän karkkia sattuu vaan syömään muutamassa minuutissa. Kilo hedelmiä ei niin vaan katoakaan suihin.

Hedelmäsalaatti

1 pitaija eli lohikäärmehedelmä
1 pepino
1 passionhedelmä
1 kiivi
1 omena
Kourallinen viinirypäleitä
1 appelsiini
Päälle hieman hunajaa tai agavesiirappia
Päälle manteli- tai pähkinärouhetta

Onko erikoishedelmät teille tuttuja? Jos ei, niin tässä hieman faktaa.

Pitaija eli lohikäärmehedelmä on varsinainen terveyspommi. Hedelmässä on vain vähän kilokaloreita (50kcal/ 100g), mutta sitäkin enemmän vitamiinejä ja antioksidantteja. Tämä näyttävä hedelmä sisältää B-, C- ja E-vitamiiniä sekä rautaa ja kalsiumia.



Pepino eli päärynämeloni on myös kevyt herkku (26 kcal/100 g). Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, kalsiumia ja rautaa.



Passionhedelmä sisältää paljon makua, vaikka ulkonäkö onkin hyvin ruma ja ryppyinen. Passionhedelmissä on runsaasti A- ja C-vitamiiniä, ja niiden siemenet on todella kuitupitoisia. Passionhedelmän siemenet antavat todella hyvän mauan esimerkiksi maustamattoman jogurtin joukkoon.

Kiivi on hedelmäosaston terveyspommi. Siinä on erityisen runsaasti C-vitamiiniä. Jopa appelsiini jää kakkoseksi kiivin  C-vitamiinipitoisuudelle. Lisäksi kiivissä on paljon kaliumia ja magnesiumia. Tiesitkö, että kiivin kuorenkin voi syödä? Kiivin kuoret sisältävät paljon vitamiinejä, kuitua ja antioksidantteja. Ennen kokonaisen kiivin syömistä tulee hedelmä pestä huolellisesti. Laita kiivi likoamaan veteen muutamaksi minuutiksi ja hankaa sen jälkeen pyyhkeellä, jotta kuorista irtoaa suurin osa karvoista.



Itse söin hedelmäsalaattia proteiinilettujen kanssa. Näin siitä tuli oikein ravinteikas ja täyttävä iltapala.


Nautitaan kesästä, auringosta, hedelmistä ja marjoista!

Instagram: senjalaaksonen
Facebook: Poweria Tennariin-blogi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...