sunnuntai 12. elokuuta 2018

10 vinkkiä porrastreeniin

Moikka! Elokuuta eletään jo pitkällä, mutta vielähän tässä on kuitenkin kesää jäljellä. Monella on arkikin ehkä pyörähtänyt lomien jälkeen käyntiin,  ja on aika palata arkururiinien pariin. Toivottavasti niihin arkirutiineihin kuuluu myös treenailu.

Itse kävin äskettäin treenailemassa portaissa. Portaat voi yhdistää myös esimerkiksi juoksulenkin lomaan. Portaissa saa tehtyä hyvin tehokkaan treenin, johon ei kulu edes kovin kauaa aikaa. Pelkkä portaiden juokseminen ylös ja alas kuulostaa silti melko tylsältä. Onneksi portaissa voi tehdä paljon muutakin.


Itse kävin tekemässä treenin Askolan hiidenkirnujen hienoissa maisemissa. Mukavahan siellä oli hyppiä ja pomppia, kun paikalla sattui näin kesällä olemaan muutama turistikin. :D Korkeanpaikankammoiselle se ei ole ehkä paras mahdollinen treenipaikka, mutta hienoissa maisemissa siellä saa kyllä jumpata.

Tässä muutamia vinkkejä porrastreeniin. Voit tehdä vaikka kaikki liikkeet muutamaan kertaan tai ottaa muutaman liikkeen osaksi omaa treeniä tai juoksulenkin lomaan. Muista kuitenkin ensin hyvä lämmittely. Voit vaikka kävellä alkuun portaat ylös ja alas muutamaan kertaan.

  • Juokse portaat ripeästi ylös astuen joka portaalle. Kävele rauhallisesti alas. 
  • Juokse sitten astuen joka toiselle portaalle ja kävele rauhallisesti alas. 




  •  Ankkakävely: Mene kyykkyasentoon ja lähde kävelemään portaita rauhallisesti ylöspäin. 


  •  Hypi portaat ylös tasajalkaa jokaiselle portaalle.
  • Hypi portaat sitten ylös tasajalkaa joka toiselle portaalle. 


  •  Yhden jalan kyykky: laita toinen jalka portaalle, puunrungolle tai kivelle ja kyykkää alas säilyttäen koko ajan hyvä tuki keskivartalossa. 



  •  Punnerra portaita, puunrunkoa tai kiveä vasten. Mitä matalampi taso, sitä raskaanpi liike. 



  •  Ojentajadipit. Jalat suorina liike on raskaampi ja polvet koukussa kevyempi. 


  •  Sivukyykyt: etene portaat ylöspäin kyykäten kylki menosuuntaan. 


  •  Päkiäkosketukset: kosketa vuoronperään päkiällä alimmaista porrasta. Pyri tekemään liike mahdollisimman ripeään tahtiin. Tämä liike kehittää muuten hyvin koordinaatiota. 



Hyviä treenihetkiä!

Instagram: senjalaaksonen
Facebook: Poweria Tennariin -blogi



Blogia kirjoittelee 33-vuotias liikunnanohjaaja ja personal trainer, urheilukaupan tiiminvetäjä (tällä hetkellä äitiyslomalla) sekä pienen pojan äiti. Kirjoittelen paljon liikunnasta, ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt blogini parissa. Käyhän ihmeessä tykkäämässä facebook-sivusta, niin näet uudet julkaisut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...