sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Miten helteellä tulisi juoda?

Moikka! On ihana, kun saamme Suomessakin nauttia kunnon helteistä. Lämpimistä ilmoista voi nauttia täysin rinnoin, kun muistaa juoda tarpeeksi (ja suojautua auringolta riittävällä suojakertoimella).

Vesihän on tunnetusti vanhin voitehista, ja meitä kehotetaan juomaan riittävästi vettä, koska elimistön kuivuminen voi aiheuttaa muun muassa huonovointisuutta, päänsärkyä ja huimausta. On totta, että kuumilla keleillä tulisi juoda paljon vettä. Pelkkä vesi ei kuitenkaan riitä.


Hikoillessa elimistöstä katoaa suoloja, ja pelkkä veden litkiminen kesäkuumalla huuhtoo elimistön liian tyhäksi tarpeellisista elektrolyyteistä, kuten natriumista ja kaliumista. Helteellä juomaveteen kannattaa siis lisätä hieman suolaa.



Hyvän janojuoman kesällä saa seuraavasti:

1 litra vettä
1 sitruunan mehu
Puoli teelusikallista sormisuolaa
Hunajaa

Jos ostat kaupasta kivennäisvesiä, niin tarkista, että niissä on suolaa. Kahvia, teetä tai alkoholia ei kesällä kannata nauttia suuria määriä. Ne eivät nesteytä kehoa, vaan päinvastiun kuivattavat, sillä niillä on nesteitä poistava vaikutus.

Se, mikä on sopiva nesteen määrä päivässä, on hyvin yksilöllistä. Monille 3-4 litraa kesäkuumalla on hyvä määrä. Jos liikut paljon tai teet fyysistä työtä, niin puoli litraa nestettä tunnissa on tarpeellista.

Pitämällä huolen nestetasapainosta, niin kesästä nauttimimenkin on mukavampaa. Suomessa on harvoin tällaisia hellejaksoja.

Instagram: senjalaaksonen
Facebook: Poweria Tennariin -blogi

Blogia kirjoittelee 33-vuotias liikunnanohjaaja ja personal trainer, urheilukaupan tiiminvetäjä (tällä hetkellä äitiyslomalla) sekä pienen pojan äiti. Kirjoittelen paljon liikunnasta, ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt blogini parissa. Käyhän ihmeessä tykkäämässä facebook-sivusta, niin näet uudet julkaisut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...