lauantai 28. heinäkuuta 2018

10 vinkkiä helteellä liikkumiseen

Moikka! Heinäkuu on jo pitkällä, ja helteet sen kuin jatkuvat. Kesälläkin kannattaa pitää hyvinvoinnista huolta. Helteilläkin voi liikuttaa kehoaan monella tapaa. Tässä minun vinkkini kuumilla keleillä treenaamiseen.



1. Juo, juo ja juo! Tämä on ehkä tärkein neuvo. Elimistö menettää hikoillessaan paljon nestettä ja tärkeitä elektrolyyttejä. Helteillä liikkuessa täytyy muistaa siis juoda tarpeeksi, mutta pelkkä vesi ei riitä, sillä se puhdistaa kehon ns. liian tyhjäksi. Veteen kannattaa lisätä siis myös vähän suolaa.



2. Muista myös syödä! Kuumilla keleillä ei välttämättä nälkä vaivaa, mutta keho tarvitsee myös energiaa. Kesällä kannattaa suosia ruokaisia salaatteja ja erilaisia smoothieita.



3. Muista aurinkosuoja! Vaikka rusketus onkin kiva juttu, niin sitä ei kannata tehdä ihon palamisen kustannuksella.

4. Hengittävä päähine ja aurinkolasit ovat ehdottomat! Pää ja silmät tarvitsevat myös suojaa auringolta.

5. Valitse hengittävät ja hyvinistuvat treenivaatteet! Näillä helteillä alasti treenaaminen saattaa houkutella, mutta se on harvemmin hyväksyttävää (paitsi omalla kotipihalla). Jos käytät kovin löysää treenitoppia, niin kesällä saattaa helposti tulla hiertymiä, jos urheilutoppi pääsee hankaamaan esimerkiksi kainaloissa. Hiertymille alttiisiin paikkoihin kannattaa laittaa vähän vaseliinia.

6. Pyöräile ja ui! Itse en ole mikään vesipeto, mutta näillä helteillä olen pyöräillyt paljon. Siinä kun käy mukava ilmavirta. Uiminen on myös helteillä mitä parhain harrastus. Siinä ei varmasti kuumuus vaivaa.



7. Harrasta hyötyliikuntaa! Jos lenkille tai salille lähtö näillä helteillä ei houkuta, niin pyri liikkumaan arjessa mahdollisimman paljon. Siivoaminen ja mattojen pesu käy myös liikunnasta. :)

8. Kehoaan voi liikuttaa myös lempeämmin. Jos hikiliikunta ei houkuttele, niin joogaa tai venyttele.

9. Harrasta raskaampaa liikuntaa aamulla tai illalla. Lenkille ei kannata lähteä kuumimpaan keskipäivän auringon aikaan.

10. Mene metsään. Lenkkeile tai jumppaa metsässä. Siellä on mukavan viileää.

Nautitaan lämmöstä, ja pidetään keho liikkeessä.



Instagram: senjalaaksonen
Facebook: Poweria Tennariin -blogi

Blogia kirjoittelee 33-vuotias liikunnanohjaaja ja personal trainer, urheilukaupan tiiminvetäjä (tällä hetkellä äitiyslomalla) sekä pienen pojan äiti. Kirjoittelen paljon liikunnasta, ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt blogini parissa. Käyhän ihmeessä tykkäämässä facebook-sivusta, niin näet uudet julkaisut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...