sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Kookos-hedelmäsmoothie piristää kesäpäivänä

Itse tykkään kookoksesta yli kaiken, ja senpä takia käytänkin usein kookosmaitoa smoothieissa. Kookosmaidon kaveriksi sopivat hyvin trooppiset hedelmät. Myös mansikat sopivat hyvin kookoksen kanssa.

Kookoksesta ja sen terveellisyydestä on kahta mielipidettä. Varsinkin kookoksen rasvasta on ollut paljon puhetta. Vaatiikin varmasti lisää tutkimuksia, miten kookosrasva elimistössä käyttäytyy. On kuitenkin tutkittu, että kookospähkinässä on paljon elimistölle hyödyllisiä vitamiinejä ja hivenaineita. Kookosmaito sisältää runsaasti muun muassa kuitua, C-vitamiinia, magnesiumia ja kalsiumia. Kookosmaito sisältää myös suoloja, joten sen nauttiminen urheilun jälkeen on hyödyllistä.



Tässä muutama ohje kookos-hedelmäsmoothieihin.

Banaani-ananassmoothie

1 dl ananaksia
Puolikas banaani
1 dl kookosmaitoa
1 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl vaniljanmakuista proteiinijauhetta
(Hunajaa tai agavesiirappia)

Sekoita kaikki ainekset joko blenderissä tai sauvasekoittimella. Voit käyttää joko tuoretta ananasta tai säilykeversiota (tosin onhan tuore aina parasta). Jos käytät säilykeananaksia, voit lorauttaa joukkoon myös vähän mehua.



Kookos-mangosmoothie

1 mango
1 dl ananaksia
Puolikas banaani
2-3 dl kookosmaitoa
2 rkl vaniljaptoteiinijauhetta
(Hunajaa tai agavesiirappia)

Sekoita kaikki ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella. Osaatko kuoria kypsä mangon? Tässä on hyvä vinkki siihen.


Instagram: senjalaaksonen
Facebook: Poweria Tennariin -blogi

Blogia kirjoittelee 33-vuotias liikunnanohjaaja ja personal trainer, urheilukaupan tiiminvetäjä (tällä hetkellä äitiyslomalla) sekä pienen pojan äiti. Kirjoittelen paljon liikunnasta, ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt blogini parissa. Käyhän ihmeessä tykkäämässä facebook-sivusta, niin näet uudet julkaisut.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...