sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Miksi kesälläkin kannattaa treenata?

Moikka! Nyt on juhannus juhlittu ja on aika palata taas treenien pariin, vai mitä? Kesällähän on toki lupa hieman höllätä niin liikunnan kuin terveellisten syömistenkin suhteen. Kokonaan ei kannata kuitenkaan treenejä unohtaa, sillä kunto laskee yllättävän nopeasti pitkän treenitauon aikana. Jos olet koko syksyn ja kevään liikkunut säännöllisesti, et varmaankaan halua vetäistä saavutettuja tuloksia viemäristä alas.



Hyvä kunto ei ikävä kyllä varastoidu. Lihaskunto lähtee laskuun jo kahden viikon treenitauon jälkeen. Kuukauden tauon jälkeen voimatasot ovat laskeneet jo 10 %.

Voimatasojen säilyttäminen onnistuu kuitenkin melko pienellä ponnistelulla. Kun treenaat edes kolmasosan aiemmista treenimääristä, pystyt ylläpitämään voimatasojasi. Jos olet siis käynyt aiemmin salilla kolme kertaa viikossa, niin vääntäydy salille edes kerran viikossa.

Aerobinen kunto tippuukin sitten lihaskuntoa nopeammin. Kuukauden treenitauko heikentää hapenottokykyä 20 %. Jos olet siis aiemmin harrastanut juoksua, niin ei kannata unohtaa juoksulenkkareita kaappiin pölyttymään koko kesäksi.



Ja sitten ne hyvät uutiset: Jos kuitenkin kesä kuluu treenaamatta, kunto palaa nopeasti takaisin lähtötilanteeseen. Puhutaan ns. lihasmuistista, jossa treenanneen henkilön kunto palautuu melko nopeasti taukoa edeltäneelle tasolle.

Kesällähän sitä yleensä olisi aikaa ja voimia treenata, joten ehdottomasti liikkumaan. Kesällä ulkotreenit auringonpaisteessa on ihan parhaita.

Mitäs teidän kesään kuuluu?




Instagram: senjalaaksonen

Blogia kirjoittelee 33-vuotias liikunnanohjaaja ja personal trainer, urheilukaupan tiiminvetäjä (tällä hetkellä äitiyslomalla) sekä pienen pojan äiti. Kirjoittelen paljon liikunnasta, ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt blogini parissa. Käyhän ihmeessä tykkäämässä facebook-sivusta, niin näet uudet julkaisut. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...