keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Terveellisempi välipalapatukka

Kaupoista löytyy monenlaisia välipalapatukoita. Niiden ostamisessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä lisätyn sokerin ja rasvan määrä saattaa olla valmiissa patukoissa aika korkea. Välipalapatukoita voi tehdä helposti myös itse. Kun teet patukat itse, niin tiedät myös, mitä syöt.



Välipalapatukat

1,5 dl pähkinöitä
2 dl mantelijauhoa
2 dl kuivattuja taateleita
1 dl siemeniä (seesamin-, auringokukan- tai kurpitsansiemeniä)
1 rkl chian siemeniä
1 rkl hunajaa tai agavesiirappia
2 rkl raakakaakaojauhetta
1,5 dl kookosöljy sulatettuna
1 dl kaurahiutaleita

Laita ainekset blenderiin ja anna blenderin käydä niin kauan, että massa on tasaista. Jos haluat patukoihin enemmän purutuntumaa, voi siemenet ja kaurahiutaleet vain sekoittaa massan joukkoon. Laita massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 20 cm). Laita vuoka jääkaappiin ja anna kovettua muutama tunti. Kun levy on kovettunut, voit leikata sen annospaloiksi. Säilytä patukat jääkaapissa.


Instagram: senjalaaksonen
Facebook: Poweria Tennariin -blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...