sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Nyt juoksemaan! - Lämmittele kuitenkin ensin näillä liikkeillä!

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille! Mitäs sitä muutakaan tekisi äitienpäivänä kuin nauttisi auringosta. Poika katseli rattaissa, kun äiti heilui ja sitten pinkaistiin yhdessä hölkälle. :)

Monesti puhutaan lämmittelystä ennen treeniä. Lämmittelyllä en todellakaan tarkoita muutamaa minuuttia kuntopyörällä polkemista ennen salitreeniä. Kunnon lämmittely pitää sisällään kehoa kokonaisvaltaisesti lämmittäviä ja avaavia liikkeitä. Monille lämmittely on se välttämätön paha ennen oikeaa treeniä. Lämmittelyn tehtävänä on kuitenkin valmistaa ja aktivoida elimistö tulevaa harjoitusta varten. Lämmittelyn jälkeen kroppa tuntuu paremmalta, ja treenistä saa enemmän irti.

Moni lähtee juoksemaan varmasti suoraan kotiovelta. Ennen juoksulenkkiäkin olisi hyvä tehdä avaavia liikkeitä, jolloin juoksukin sujuu paremmin. Tässä muutamia vinkkejä kropan herättelyyn ennen lenkkipolulle lähtöä.

Pienet kyykyt yhdellä jalalla

  • Nosta toinen jalka eteen hieman irti alustasta ja tee toisella jalalla pieni kyykky. Vie jalka taakse ja kyykkää taas pienesti. Toista liikettä 15-20 kertaa ja vaihda jalkaa. Liikkeen aikana saa heilua ja horjua. Samalla kehittyy tasapaino. 




Askelkyykky pumpaten

  • Seiso hartioiden levyisessä asennossa ja astu toisella jalalla pitkälle eteen. Kyykkää alas ja pumppaa alhaalla 15-20 kertaa. Vaihda jalkaa. Huomioi, että edessäolevan jalan polvi ei mene yli varvaslinjan. 



Jalan heilautus edestakaisin

  • Seiso hartioiden levyisessä haara-asennossa ja nosta toinen jalka irti alustasta. Heiluttele jalkaa edestä taakse ja takaa eteen. Toista 15-20 kertaa ja vaihda jalkaa. Ei haittaa, vaikka vähän huojut liikettä tehdessäsi. Samalla kehittyy tasapaino. 





Mittarimato

  • Tämä liike lämmittää koko kehoa. Seiso hartioiden levyisessä haara-asennossa. Vie kädet alustaan ja kävele käsillä lankkuasentoon. Lankkuasennosta kävele käsillä takaisin lähelle jalkoja. Pyri pitämään jalat mahdollisimman suorina, jotta tunnet mukavan venytyksen takareisissä. 






Näiden liikkeiden lisäksi kannattaa tehdä myös vartalon kiertoja ja käsien pyörityksiä. Näiden jälkeen onkin hyvä pinkaista juoksulenkille.

Instagram: senjalaaksonen
Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...