keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Mitä syöt aamuisin? - Aamupalavinkki!

Syötkö aina aamuisin leipää tai kaurapuuroa? Oletko huomannut, että nälkä ei sen jälkeen pysykään kauaa poissa. Siihen on syynsä. Hiilihydraatit (olivatpa ne kuinka hyvälaatuisia tahansa) eivät pidä nälkää kovin pitkään, sillä ne nostavat verensokerisi nopeasti varsinkin, jos insuliiniresistanssisi on huono. Tällöin elimistösi ei pysty prosessoimaan hiilihydraatteja kovin tehokkaasti. Jos olet huomannut väsymystä ja voimattomuutta tunti aamiaisen jälkeen, niin kannattaa jättää hiilihydraatit aamuisin vähemmälle. Hiilihydraattien sietokyky aamiaisella on kuitenkin yksilöllistä, ja sopiva hiilihydraattimäärä selviää vain kokeilemalla.



Aamuisin kannattaisi suosia proteiinia sekä hyviä rasvoja. Rasvoilla on turhaan huono maine ruokavaliossa, sillä niiden kylläisyysarvo on hyvä. Ne itse asiassa pitävät nälkää paremmin hiilihydraatteihin ja proteiineihin verrattuna.



Pelkkä kaurapuuro ei pidä nälkää, koska se ei sisällä riittävästi rasvaa eikä proteiinia. Lisää siis puuron joukkoon vähän öljyä tai pähkinöitä ja siemeniä. Aamiaisella kannattaa myös suosia kananmunia ja avokadoa. Rasvaa tulisi saada vuorokaudessa 1 gramma/ painokilo. Hyvä määrä rasvaa aamiaisella on siis 10-20 grammaa, jolloin nälkä pysyy kurissa pidempään ja jaksat painaa päivän askareita lounaaseen saakka ilman verensokerinheilahteluja.



Aamiaisvinkki:
Mantelileipäset (16-18 leipästä)

4 kananmunaa
4 rkl turkkilaista jogurttia/ maustamatonta jogurttia/ piimää
4 tl psylium-jauhetta
3 dl mantelijauhoa
6 rkl seesaminsiemeniä
4 tl leivinjauhetta
240 g juustoraastetta

Sekoita kananmunat ja jogurtti kulhossa. Lisää kuivat aineet ja lopuksi juustoraaste. Nostele lusikan avulla uunipellille pieniä lepäsiä. Jätä leipien väliin reilusti kohoamisvaraa. Paista uunin keskitasolla 180 °C noin 15-20 minuuttia. Näitä leipiä voi myös pakastaa. Tarjoile mantelileipäset kasvisten kera.

Instagram: senjalaaksonen
Facebook: Poweria Tennariin -blogi



1 kommentti:

  1. Pikakaurahiutaleitten hiilihydraatit imeytyvät todennäköisesti nopeammin, koska nälkä pysyy kauemmin pois tavallisella kaurahiutaleella.

    VastaaPoista

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...