torstai 26. huhtikuuta 2018

Se tulee taas: siitepölykausi - kotikonsteja allergiakauteen

Tykkään keväästä. On ihana nähdä, kuinka luonto puhkeaa kukkaan. Aurinko paistaa ja alkaa pikku hiljaa myös lämmittää. Siitepölyallergiselle kevät voi olla myös tuskaista aikaa: nenä vuotaa, yskittää, silmiä kirvelee ja kurkku on täynnä limaa.



Olen itse voimakkaasti siitepölyallerginen. Tähän kevääseen on luvattu pahaa siitepölykautta. Oireita saattavat saada jopa täysin terveet. Olen sitä mieltä, että joku voisi räjäyttää vaikka kaikki koivut, pujot ja heinät avaruuteen - ainakin allergiakauden ajaksi. 

Siitepölyallergia on kuitenkin jotain, mihin en itse voi vaikuttaa. Sen kanssa on vain opittava elämään. Allergialääkkeiden lisäksi olen kokeillut myös monia kotikonsteja siitepölyallergian selättämiseen. 

Tässä vinkkini: 

  • Käytä sarvikuonokannua. Sillä voi huuhdella nenän useamman kerran päivässä. Lämmin vesi ja merisuola avaavat hyvin tukkoista nenää. 

  • Ulkoile mieluummin aamulla tai myöhään illalla. Päivällä siitepölyä on ilmassa eniten. Myös sateen jälkeen ulkoilu kannattaa. 
  • Älä kuivata pyykkiä ulkona. Muuten kuljetat siitepölyn sisätiloihin. 
  • Katso, mitä suuhusi laitat. Siitepölyn aiheuttamat allergiat voivat pahentua tietyistä ruoka-aineista. Koivun kanssa ristiin reagoivat muun muassa omena, kiivi, tomaatti ja paprika. Pujolle allergiset saattavat saada oireita muun muassa selleristä, porkkanasta, palsternakasta, paprikasta ja mangosta. Heinäallergian kanssa ristiin reagoivat muun muassa vehnä, ruis, ohra, kaura, riisi, maissi ja herneet. Vain kokeilemalla kuitenkin selviää reagoitko juuri sinä näihin ruoka-aineisiin. 
Kannattaa toki myös seurata uutisia. Siellähän ilmoitetaan, milloin mitäkin siitepölyä on ilmassa eniten. Allergialääkityshän kannattaa aloittaa jo ensimmäisten allergiaoireiden ilmaannuttua.

Nautitaan keväästä ja ulkoilusta joka tapauksessa, olipa sitten allergiaa tai ei. :)

Instagram: senjalaaksonen
Facebook: Poweria Tennariin -blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...