perjantai 9. maaliskuuta 2018

Urheiluliiveihin kannattaa panostaa

Moni miettii, että mikä on tärkein treenivaruste. Aika vähillä varusteilla pääsee liikunnan alkuun. Juoksulenkille tarvitsee hyvät ja jalkaan sopivat lenkkarit. Naisten tulisi kuitenkin panostaa myös hyviin urheiluliiveihin.



Treenivarusteita hankkiessa panostetaan usein päällimmäiseen kerrokseen: tyylikkäisiin trikoisiin ja toppiin. Pitäisi kuitenkin muistaa, että se alimmainen kerros on jopa tärkeämpi.

Urheiluliivien tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa. Liivien pitäisi ennen kaikkea tukea. Urheiluliivejä ei kannata ostaa värin tai ulkonäön perusteella.



Ilman kunnollisia urheiluliivejä liikunta saattaa tuntua epämiellyttävältä ja jopa kipeyttää rinnat. Ilman kunnollista tukea rinnat saattavat jopa venyä. Hyppiessä nimittäin rinnat tekevät niin ylös-alas liikettä kuin myös pomppivat sivulta sivulle.

Urheiluliivit tulisi myös valita lajin mukaan. Hyppyjä sisältäviä lajeja tai juoksua harrastava tarvitsee enemmän tukea liiveiltä kuin esimerkiksi joogaa tai pilatesta harrastava. Myös isompirintainen tarvitsee pienempirintaista enemmän tukea.

Urheiluliivejä ostaessa tulee sovittaa useampaa eri mallia ja kokoa. Urheiluliivin tulisi olla napakka, mutta siinä pitäisi kuitenkin olla hyvä liikkua. Sovituskopissa kannattaa vähän hypellä ja pomppia - tehdä siis juuri sitä, mitä urheiluliiveillä muutenkin tekisi.

Tuskin voisit kuvitella meneväsi jumppaankaan farkuissa, niin älä lähde myöskään juoksulenkille huonosti tukevissa liiveissä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...