maanantai 5. maaliskuuta 2018

Maailman paras siemennäkkileipä

Olen tehnyt tätä siemennäkkäriä useasti. Mielestäni tämä on niin hyvää, ettei näkkärin päälle välttämättä tarvitse edes mitään levitettä. Näkkäri on nopea valmistaa, ja se sisältää paljon hyviä rasvoja. Rasvoja ei saisi pelätä ja karsia ruokavaliosta. Sen sijaan niiden käyttöön tulisi kiinnittää huomiota, sillä elimistö käyttää rasvaa solujen rakennusaineena sekä hormonitoiminnan ylläpitoon. Tosin onhan rasvat melko energiapitoista tavaraa, joten niidenkin syömisessä kannattaa pysyä kohtuudessa.

Tässäpä ohje huippuhyvään siemennäkkäriin:

2 dl maissijauhoa
N. 2 dl siemeniä (auringonkukan- , kurpitsan- ja seesaminsiemeniä)
1/2 dl oliiviöljyä
2 1/2 dl kuumaa vettä
Sormisuolaa

Sekoita kuivat aineet, lisää vesi ja öljy.
Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Laita muovipussi tai kumihanska käteen ja painele taikina ohueksi levyksi. Levyn tulisi peittää koko pelti. Leikkaa levy valmiiksi paloiksi. Ripottele päälle sormisuolaa. Paista 150 asteessa noin 1 tunti.

Siemenien joukkoon voi laittaa myös esimerkiksi manteli- tai pähkinärouhetta. Maissijauhojen tilalla voi käyttää myös mantelijauhoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...