sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Ruuanlaitto on iloinen asia

Joillekin ruuanlaitto on se välttämätön paha, joka vaan täytyy toteuttaa, jotta saa vatsansa täyteen. Ruuanlaitto on kuitenkin asia, jolle on annettava aikaa. Totuus on, että perunat kiehuvat sen puoli tuntia, ja sitä ei voi pahemmin nopeuttaa. :) Sitä paitsi mikä onkaan parempaa kuin itsetehty kotiruoka.



Kiireistä arkea tosin auttaa suunnitelmallisuus. Jos sunnuntaina vaikka miettisi valmiiksi seuraavan viikon ruuat ja tekisi valmiiksi kauppalistan, niin siellä kaupassa ei tarvitse käydä joka toinen päivä. Siinä säästää sekä aikaa että todennäköisesti myös rahaa, kun heräteostokset jäävät kaupan hyllyille. Ruokaa voi myös tehdä isomman annoksen kerralla ja pakastaa sopivankokoisiin annoksiin. Itse pyrin tekemään parin päivän ruuat kerralla. Vaikka pidänkin ruuanlaitosta, niin aina ei siihen vain ole riittävästi aikaa.



Ruuanlaittoon kannattaa suhtautua iloisena asiana. Jos ruuanlaiton ajattelee olevan pakkopullaa, niin sitä se silloin todennäköisesti onkin. Ruuanlaitosta saa myös enemmän virtaa, kun kokeilee välillä uusia juttuja. Saman makaronilaatikon kokkailu päivästä toiseen alkaa varmasti maistua puulta. Erilaisten ruokien kokeilu tekee ruuanlaitosta paljon mielekkäämpää. Eihän kukaan jaksa juosta samaa tuttua lenkkiäkään samalla vauhdilla päivästä ja viikosta toiseen. Tai voihan sitä juosta, mutta ei siinä varmastikaan kehity. Sama pätee ruuanlaittoon. Rohkeasti vain kokeilemaan uusia juttuja keittiössä.



Kun tekee ruokansa itse, niin myös tietää mitä syö. Valmisruuat sisältävät yleensä paljon rasvaa, piilosokereita, suolaa ja lisäaineita. Itse tehden voit myös kontrolloida ruuan terveellisyyttä omilla valinnoillasi.


1 kommentti:

  1. Itsetehty kotiruoka on kyllä hyvää. Välillä ei jaksaisi tehdä ruokaa, mutta sitten tilaamme ruokaa kotiin tai haemme ruokaa. Yritän vielä nykyisin enemmän ruuanlaitossa käyttää kasviöljyä, että olisi vähän terveellisempää.

    VastaaPoista

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...