perjantai 30. maaliskuuta 2018

Liikuntaa vauva mukana

On välillä päiviä jolloin en pääse yksin lenkille. Kaipaan kuitenkin päivittäistä liikunta-annosta. Vauva mukana voi kuitenkin myös hyvin liikkua. Tässä muutamia vinkkejä, mitä itse hyödynnän arjessa.




  • Tee erilaisia vaunulenkkejä. Vaunujenkin kanssa voi välillä mennä kovempaa, välillä hiljempaa. 
  • Valitse reitiltä loiva ja pitkä mäki ja tee muutamia mäkispurtteja. Kävele ripeästi mäen päälle ja kävele rauhallisesti alas. Vaunut antavat mukavan lisävastuksen.
  • Myös tavallisten vaunujen kanssa voi hölkkäillä. Et välttämättä tarvitse juoksurattaita. Jos tarkoitus on juosta vaunujen kanssa pitkiä lenkkejä, niin juoksurattaiden hankinta voi olla hyvä vaihtoehto. Tavallisten vaunujen kanssa voi kuitenkin ottaa hölkkäpätkiä, jolloin tulee lenkille enemmän tehoa. 
  • Tee lihaskuntotreeniä vaunulenkkien yhteydessä. Jalkakyykyt, päkiöille nousut, punnerrukset onnistuvat myös vaunulenkin yhteydessä. 
  • Katso kuntasi tai kaupunkisi tarjontaa äiti-vauvaryhmistä. Niitä tarjotaan melkein jokaisessa kaupungissa tai kunnassa. Itse käyn pienokaiseni kanssa vauvatanssissa. Sekä vauva että äiti saavat liikuntaa  
  • Vauva toimii loistavasti kotitreenin lisäpainona. Käytä vauvaa jokeltelevana kahvakuulana, ja tee nostoja ja kyykkyjä. Äiti saa kunnon treenin, ja monet vauvat nauttivat nostelusta ja heiluttelusta. 
Ja sitten vaan treenailemaan. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...