lauantai 3. maaliskuuta 2018

Muutama vinkki pakkasella lenkkeilyyn

Kaikki eivät tykkää juosta pakkassäällä. Kylmillä keleillä voi toki siirtää treenit myös sisätiloihin. Jos kuitenkin kuulut heihin, jotka kaipaavat treeniä raittiissa ulkoilmassa myös kylmemmillä keleillä, niin kannattaa pukeutua hyvin. Tässä muutama vinkki pakkasella lenkkeilyyn.

Pakkanen kuivattaa keuhkoputkien limakalvoja, joka saattaa aiheuttaa hengitysoireita. On kuitenkin hyvin yksilöllistä, missä pakkasasteissa näin tapahtuu. Kasvot tulisi siis suojata hyvin pakkaskeleillä. Suun eteen tulisi laittaa suojaa.



Pakkasasteista riippuen käytän vähän erilaisia suojia kasvoilla. Alle kymmenen asteen pakkasessa puen kasvojen ja kaulan suojaksi villakaulurin. Kylmemmässä saatan  pukea alle vielä fleece kypärämyssyn. Jos pakkasasteita on yli 20 puen vielä suun eteen neopreeni suojan, jolloin hengitysilma pysyy lämpimänä.



Toinen asia, mikä kannattaa ottaa huomioon kylmillä keleillä lenkkeillessä, on nilkkojen suojaaminen. Pahimmillaan voi saada akillesjänteen tulehduksen, jos päästää nilkat kylmettymään. Itse käytän villaisia säärystimiä juoksutrikoiden päällä.



Itse tykkään suojata myös alaselän villaisella selän lämmittimellä. Mikään ei tunnu ikävämmältä kuin kylmyys ja viima alaselässä.

Reidet ja pakarat paleltuvat helposti lenkillä kylmällä kelillä. Toiset pärjäävät villakerrastolla juoksutrikoiden alla. Itse laitan trikoiden päälle vielä toppashortsit tai -hameen.

Pakkasella lenkkeillessä tulee myös muistaa, että kylmä keli toimii diureettina ihan samalla tavalla kuin kahvi. Toisin sanoen se poistaa elimistöstä nestettä. Juominen on siksi myös kylmillä keleillä liikkuessa tärkeää.

Lenkkeily kylmillä keleillä on siis täysin mahdollista. Jos kuitenkin pakkasella liikkuminen ei ole miellyttävää, voi treenit siirtää myös sisätiloihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...