sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Luisteluhiihtoa - uuden lajin opettelua

Löysin hiihdon muutamia vuosia sitten. Kouluaikoina vihasin hiihtämistä, koska olin aina se hidas hiihtäjä. Aloitin hiihdon perinteisellä tyylillä, koska se on aloittelijoille tyyleistä monesti se helpompi.



Viime vuonna sitten ostin vapaaseen tyyliin tarkoitetut sukset. Ajattelin, että luisteluhiihtäen pääsisi etenemään kovempaa ja siten pitäisin kyseisestä tyylistä enemmän. :) En kuitenkaan päässyt kokeilemaan uusilla suksilla hiihtämistä kuin muutaman kerran viime vuonna. Olipahan kyllä melkoisen vaikeata vapaalla tyylillä hiihtäminen. En meinannut edes pystyssä pysyä :D Hoipertelin ladulla kuin vastasyntynyt vasikka. :D



Olenpa vielä melko kärsimätön luonne, ja haluaisin kaikki uudetkin asiat ottaa heti haltuun. Sehän ei vaan aina onnistu. Tänä talvena olen muutaman kerran kokeillut luisteluhiihtoa itsenäisesti. Joka kerta olen meinannut paiskata sukset ja sauvat lumihankeen, kun oikeaa tekniikkaa ei vain meinaa löytyä. Kyllä se aika paljon korpeaa, kun pienimmätkin junnut painaa molemmilta puolilta ohi.

Päätin sitten osallistua hiihtokouluun. Ei se tekniikka nyt vielä tunnin kurssillakaan löytynyt, mutta onpa ainakin jotain kikkoja, millä voi lähteä oikeaa tekniikkaa etsimään.

Paljon vaan harjoitustunteja alle, niin eiköhän se oikea tekniikkakin vielä löydy. Odotan sitä filistä, kun koen sen ahaa-elämyksen, että näinkö se meneekin. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...