keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Päiväni vihannes- ja hedelmäsaldo

Aikaisemmin kirjoitin postauksen aiheesta, kuinka paljon vihanneksia, hedelmiä ja marjoja tulisi syödä päivässä, ja kuinka saat sen helposti täyttymään päivän mittaan. Postauksen voit lukea täältä. Minimisuositushan on syödä 500 grammaa vihanneksia, marjoja ja hedelmiä päivässä.



En ole koskaan varsinaisesti punninnut omia vihannes-, hedelmä- ja marja-annoksiani, joten en tiedä paljonko niitä oikeasti itsellä kuluukaan päivän aikana. Luulen kuitenkin syöväni niitä tarpeeksi. Päätin mielenkiinnosta kuitenkin muutaman päivän ajalta punnita vihannes-, hedelmä ja marja-annokseni.

Toisena päivistä olin poikani kanssa enemmän menossa, ja lounaan söin kiireisesti kahvilassa. Toisena päivänä olimme enemmän kotona. Kumpanakaan päivänä en sen kummemmin kiinnittänyt erityistä huomiota vihannesten ja hedelmien syöntiin, vaan söin niin kuin aina muutenkin. Tulokset vastaavat siis hyvin todellisuutta.



Päivä 1:
Inkiväärishotti
Mansikoita 130 g (aamiaisella jogurtin kanssa)
Banaani 150 g
Lohileipä kahvilassa (Leivän välissä oli tomaattia ja salaattia, joten arviolta vihanneksia 70 g)
Omenatuoremehu 1,5 dl
Kurkku ja tomaatti 150 g (Päivällisen lisukkeena)
Miniporkkanoita 70 g (iltapalan yhteydessä)

Päivä 2.
Inkiväärishotti
Mustikoita 150 g (tuorepuuro aamiaisella)
Uunijuureksia 200 g (bataattia, porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, perunaa)
Banaani 150 g
Vihreä salaatti 140 g
Avokado 100 g + yhden appelsiinin puristettu mehu (1 dl)



Sen enempää asiaan kiinnittämättä huomiota, molempina päivinä tuli täyteen se minimi 500 grammaa vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Joinain päivinä saattaa mennä vielä paljon enemmänkin. Tuoremehuja tulee juotua harvoin, koska ne sisältävät paljon sokereita, mutta eivät juurikaan hedelmien kuituja. Silloin tällöin niillä saa kuitenkin täytettyä yhden hedelmäannoksen päivässä.

Jokainen aamuni alkaa inkiväärishotilla, joka sisältää inkivääriä, sitruunaa ja hunajaa. Inkiväärin kirpeys potkaisee päivän mukavasti käyntiin. :)

Joka aterialla kun muistaa syödä jotain värikästä, niin se puoli kiloa tulee varmasti täyteen päivässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...