perjantai 26. tammikuuta 2018

Hyvän unen merkitys

Vasta nyt lapsen myötä on alkanut ymmärtämään, kuinka tärkeää hyvä uni onkaan. Aikaisemmin sitä on pitänyt ehkä hieman itsestäänselvyytenä. Uni, ravinto ja liikunta on kolme hyvinvointiin vaikuttavaa tekijää. Kun yksi niistä kärsii, niin saattaa kärsiä kaksi muutakin. Väsyneenä et jaksa treenata, ja helposti tulee myös napsittua väsymykseen huonoja välipaloja.

Hyvä ruokavalio auttaa jaksamaan.
Näihin väsyneisiin päiviin kannattaa kuitenkin varautua. Kun jääkaapista löytyy vain hyviä välipalavaihtoehtoja, ei tule syötyä väsymykseen levyllistä suklaata. Pakastimeen voi myös tehdä ruokia valmiiksi odottamaan niitä päiviä, kun ruuanlaitto ei vain yksinkertaisesti kiinnosta. Silloin ei ehkä tule niin helposti soitettua Pizzataksille. Nämä rasvaiset ja sokeriset ruuat kun saa olon tuntumaan vain entistä väsyneemmältä.

Kovat treenit kannattaa jättää myös odottamaan virkeämpää ajankohtaa. Väsyneenä treeneistä ei saa kunnolla tehoja irti ja myös vammojen riski kasvaa. Paikalleen ei silti tarvitse jäädä, vaan kävelylenkki raikkaassa ulkoilmassa saattaa virkistää kummasti. Myös rentouttava venyttelytuokio voi olla hyvä vaihtoehto. Väsyttävään ajankohtaan elämässä, oli kyse sitten vauva-arjesta tai työkiireistä, ei kannata tehdä orjallisen tarkkaa treenisuunnitelmaa. Treenata ja liikkua kyllä voi, mutta täytyy huomioida kokonaiskuormitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...