keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Liikettä selkään ja hartioihin

Niskan, hartioiden ja selän kiputilat ovat hyvin yleisiä, ja ne saattavat johtua monista asioista. Monet meistä istuvat suurimman osan päivästä ja tuijottavat näyttöpäätettä. Huonot työasennot jumittavat selän ja hartiat. Lapsiarjen pyörittämisessä pienokaisten nostelu ja kantelu saattavat aiheuttaa selkään kipuja.. Myöskään imetysasennot eivät ole kovin ergonomisia. Johtuvatpa selkäkivut mistä tahansa, niin tässä muutama liike selälle ja hartioille. Liikkeitä kannattaa tehdä myös kesken työpäivän taukojumppana.

1. Nyrkkeily

  • Nyrkkeile vuoronperään molemmilla käsillä. Napakka lyönti eteen, ei pelkästään käsien heilautus. Toista minuutin ajan. 

2. Rintakehän avaus + halausliike

  • Avaa kädet sivuille ja paina käsiä taaksepäin. Ota sitten kädellä vastakkaisesta olkapäästä kiinni ja halaa itseäsi. Jokaisella toistolla vaihda käsien paikkaa. Tee 10-15 toistoa.



3. Selän pyöristys ja notkistus

  • Mene konttausasentoon. Pyöristä selkää kohti kattoa. Notkista tämän jälkeen selkä kaarelle. Toista 10 kertaa.



4. Kurkotus kainalon ali ja käden ylös vienti

  • Mene konttausasentoon. Kurkota kädellä vastakkaisen kainalon alta ja vie kättä mahdollisimman pitkälle. Vie tämän jälkeen käsi kohti kattoa ja anna katseen seurata perässä. Toista 10 kertaa molemmilla puolilla.




5. Kyynärpään avaus sivulle

  • Mene kylkimakuulle kädet pään takana. Lähde avaamaan päällimmäistä kättä vastakkaiselle puolelle. Tunne kiertoliike selässä. Toista molemmilla puolilla 10 kertaa



6. Skorpioni

  • Mene vatsamakuulle kädet sivuilla kämmenet alaspäin. Aktivoi keskivartalo ja vedä napaa kohti selkärankaa. Lähde koukistamaan jalkaa ja vie se toisen jalan yli. Pyri koskettamaan varpailla lattiaa.



9.Alaspäin katsova koira


  • Nosta takapuoli kohti kattoa. Paina kämmeniä ja jalkapohjia kohti lattiaa. Pidä pää rentona käsien välissä ja venytä selkään pituutta. 




10. Takareisivenytys


  • Monet alaselän kiputilat voivat johtua myös kireistä takareisistä, joten myös näiden venyttely on tärkeää. 

  • Pidä jalat suorina ja vie kämmeniä kohti lattiaa. Pyri laittamaan kämmenet tai sormet lattiaan, mutta älä tee sitä pakottamalla. Voit myös koukistaa kädet ja ottaa kyynärpäistä kiinni. Tunne venytys takareisissä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...