perjantai 2. helmikuuta 2018

10 + 1 syytä lähteä lenkille

Lenkkeily on loistava harrastus monestakin syystä. Jokaisen lähtötaso on erilainen, mutta lenkkeilyn voi suhteuttaa jokaisen lähtötasoon (kävely ei ole kielletty!). Tässä on monta hyvää syytä, miksi kannattaa juosta tai ylipäätänsä lenkkeillä vaikkapa kävellen tai sauvojen kanssa.

1. Juoksulenkille on helppo lähteä suoraan kotiovelta.
2. Juoksulenkkarit kulkevat kätevästi mukana niin työmatkoilla, mökillä kuin lomamatkoillakin.
3. Juoksua harrastaessa ei tarvitse välittää kuntosalien aukioloajoista. Voit juosta vaikka keskellä yötä, jos olet yöihminen.


4. Voit yhdistää hyödyn ja huvin juoksemalla vaikkapa työmatkat.
5. Juostessa saat samalla aimo annoksen raitista ilmaa.
6. Lenkkimaastoja on helppo vaihdella. Voit juosta maastossa, pururadalla, maantiellä tai vaikkapa urheilukentällä.
7. Juoksu on todella kokonaisvaltainen laji. Töihin joutuvat jalkojen lisäksi keskivartalo ja myös kädet.
8. Jokainen voi juosta oman kuntotasonsa mukaan. Juoksulenkeillä ei ole väärin välillä myös kävellä. Juoksulenkin tehoa on myös helppo säädellä vaihtamalla mäkisempään maastoon tai juoksemalla eri nopeuksilla.
9. Juosta voi yksin tai yhdessä. Juoksulenkki voi olla hetki nauttia vain omasta seurastaan. Toiset taas nauttivat, kun pääsevät samalla vaihtamaan kuulumisia.
10. Juoksulenkillä voi samalla kuunnella lempimusiikkia tai äänikirjoja. Tai vaihtoehtoisesti voi vaan keskittyä kuuntelemään luonnon ääniä.

10 + 1 Ei ole parempaa fiilistä kuin lenkin jälkeinen euforia. Vaikka taivaalta olisi satanut märkiä rättejä, niin lenkin jälkeen on varmasti hyvä olo.

Hyviä lenkkejä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...