keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Maukas ja terveellinen välipalaherkku

Tämä on yksi lempi välipaloistani: nopea valmistaa, terveellistä ja samalla maukasta.

Tarvitset vain:
  • riisikakkuja
  • maapähkinävoita
  • banaania

Maapähkinävoi on melko energiapitoista tavaraa, mutta se sisältää myös paljon hyviä ominaisuuksia. Siinä on melko runsaasti proteiinia sekä hyviä rasvoja. Tuote sopii myös vegaaneille, sillä siinä ei ole ollenkaan eläinperäisiä tuotteita. Kauppojen hyllyissä alkaa olemaan jo melko runsas valikoima erinäköisiä maapähkinävoipurkkeja. Tuotetta valitessa kannattaa lukea tuoteseloste tarkkaan, jotta voissa ei ole lisättyä sokeria.

Banaani on monesti ollut hedelmähyllyn kiistakapula. Onhan siinä melko paljon sokeria. Onko kyse siis sokeri- vai terveyspommista? On totta, että banaani on hedelmistä energiapitoisin. Siinä on kuitenkin paljon myös terveyshyötyjä. Banaanissa on muun muassa B6- ja C-vitamiinia sekä lisäksi kaliumia, foolihappoa, magnesiumia ja kuitua. Kalium ja magnesium auttavat muuan muassa lihaskramppeihin ja suonenvetoihin. Kuitu tasapainottaa suolen toimintaa. C-vitamiini sen sijaan parantaa vastustuskykyä. Lisäksi aivot, hermosto ja lihakset tarvitsevat toimiakseen B6-vitamiinia, kaliumia ja foolihappoa. Banaani on kohtuudella nautittuna mitä parhain välipalaherkku. Se on lisäksi myös melko makeaa, joten voihan sillä taltuttaa myös makeannälän. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...