keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Tuunaa kaurapuuro

Kaurapuuro on hyvä ja ravitseva niin aamu-, ilta- kuin välipalakin. Monet sanovat, että kaurapuuro on mautonta syötävää. Luulen, että kyse on enemmänkin siitä, että siitä ei osata tehdä herkullista. Mielestäni vedessä lilluvat kaurahiutaleet ovat kaukana herkullisesta. Itse tykkään kaurapuurosta todella paljon, ja voisin syödä sitä vaikka joka päivä. Itse syön kaurapuuroa usein iltaisin, sillä hyvät hiilihydraatit illalla takaavat hyvät yöunet.



Tässä muutamia vinkkejä tuunata kaurapuuro herkullisempaan suuntaan:

  • Marjainen tuorepuuro
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelimaitoa
2 dl mustikoita, mansikoita tai vadelmia
2 rkl vaniljaheraproteiinia
(Hunajaa tai agavesiirappia)

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Makeuta tarvittaessa hunajalla tai agavesiirapilla. Lisää päälle pähkinöitä ja manteleita.



  • Mansikka-avokadotuorepuuro
1 avokado
1 dl mansikoita
1 dl mantelimaitoa
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl hunajaa tai agavesiirappia
2 rkl vaniljaheraproteiinia

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

  • Porkkana-kaurapuuro
3 dl mantelimaitoa
1 dl kaurahiutaleita
1 porkkana raasteena
1 kananmuna
inkivääriä, kanelia ja suolaa
(Hunajaa tai agavesiirappia)

Sekoita kaurahiutaleet ja raastettu porkkana nesteeseen. Kun puuro on valmista, sekoita joukkoon nopeasti kananmuna. Sekoittele, kunnes kananmunakin on kypsynyt. Mausta puuro inkiväärillä, kanelilla ja suolalla. Makeuta halutessasi hunajalla tai agavesiirapilla.

  • Omena-kanelipuuro
3 dl mantelimaitoa
1 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1 omena
kanelia
suolaa
(Hunajaa tai agavesiirappia)

Raasta puolet omenasta. Sekoita mantelimaitoon kaurahiutaleet ja puolikas omena raastettuna. Kypsennä puuroa. Lisää lopuksi nopeasti sekoittaen kananmuna. Mausta puuro kanelilla ja ripauksella suolaa. Lohko toinen puolikas omenasta puuron päälle ja ripottele päälle vielä kanelia. Makeuta tarvittaessa hunajalla tai agavesiirapilla. 



Lisään kaurapuuroon yleensä jotain proteiinipitoista, yleensä kananmunaa tai proteiinijauhetta. Näin puurostakin tulee täyttävämpi, ja nälkä pysyy loitolla pidempään. Kananmunan lisäämistä puuron joukkoon ei kannata säikähtää. Se tekee itse asiassa puuron rakenteesta aika kivan, ja kypsyyhän kananmuna kyllä, kun sen nopeasti sekoittaen lisää kuumaan puuroon. Tosin voihan raakaakin kananmunaa syödä. :D

Teen puuron usein myös mantelimaitoon. Puurosta tulee mielestäni maittavampi. Samoin käytän monipuolisesti erilaisia mausteita. Suolalla on iso rooli puuron maustamisessa. Muita suosikki mausteitani on inkivääri (joko jauheena tai tuoreena), kaneli, kardemumma ja vanilja. 

Mitkä on teidän lempipuuroreseptinne? 

Instagram: senjalaaksonen






1 kommentti:

Vaihtelua kyykkyihin kehonpainolla

Moikka! Itse tykkään treenailla paljon kehonpainolla. Kehonpainotreeniä kun pystyy tekemään missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain oman ka...